Kleine welpjes groeien snel en komen al na een jaartje in de leeuwenklas! Hier worden ze door meester Siebe verder gevormd tot sterke leeuwen.
In de klas gaan we samen aan de slag om nog zelfstandiger te worden en krijgen we al eens vaker een taakje. De kleuters kunnen zorgen voor de boterhambak of mogen kiezen om de machinist te zijn van onze treinrij.
Ze krijgen hierbij hulp van onze klaspop Jip die de kleuters mee wegwijs maakt doorheen de gewoontes en taken in de leeuwenklas.
In de leeuwenklas werken we voornamelijk thema’s of projecten uit die dicht aansluiten bij de leefwereld en interesses van de kleuters. Daarnaast zetten we in deze klas verdere stapjes op wiskundig en muzische vlak en vooral op taal. Er komt ook al eens een STEM activiteit aan bod, de kleuters leren zo probleemoplossend denken en krijgen ze zin om technisch aan de slag te gaan.
We leren kalenders kennen, zoals de aanwezigheidskalender, de weerkalender en de daglijn. Zo leren kleuters op een speelse manier ook omgaan met tijd en routines.
We werken graag met onze handen en verfijnen onze technieken zoals vingerverven, schilderen, knippen en plakken. Het experimenteren met materialen en technieken blijft in de leeuwenklas de voornaamste bezigheid.
Verder gaan de leeuwen ook graag naar buiten. We leren onze omgeving kennen en vertoeven ook vaak in onze kleuterweide. Hier leren we op een speelse manier omgaan met de natuur en de weerelementen. Daarnaast kunnen we er ons ook uitleven door te klimmen en te klauteren.