Kleine welpjes groeien snel en komen al na een jaartje in de leeuwenklas! Hier worden ze sterke leeuwen! Jules, onze klaspop, en juf Sabine helpen ons hierbij.

In de klas gaan we samen aan de slag om nog zelfstandiger te worden en krijgen we onze eerste taakjes : verantwoordelijke van de rij of de boterhammenbak en ja…ook  al eens poetsen.

In de leeuwenklas werken we voornamelijk met thema’s of projecten die dicht aansluiten bij de leefwereld en interesses van de kleuters. We trekken hiervoor dikwijls naar buiten: leren, spelen, klimmen, klauteren en ontdekken in de natuur is ons motto!

We leren tellen, de kleuren en vormen kennen. Juf geeft ons soms een klein probleempje waar we kunnen over nadenken en zelf oplossen.  (STEM-activiteit). Dit is leuk, want alle oplossingen zijn goed! Taal is superbelangrijk, we willen alles kunnen vertellen aan de juf en aan onze vriendjes.

We leren op een speelse manier omgaan met tijd en routines. Daarvoor gebruiken we de aanwezigheidskalender, de daglijn en de weerkalender.

We werken graag met onze handen en verfijnen onze technieken zoals vingerverven, schilderen, knippen en plakken. We houden van experimenteren met materialen en technieken.

Samen maken we er steeds een plezant schooljaar van!