Welkom in het derde leerjaar, de minion-klas!

In het begin van het schooljaar herhalen we de getallen en bewerkingen tot 100. Tegen het einde van het schooljaar kunnen we zelfs al rekenen tot 1000! Vanaf januari leren we ook cijferen en maken we al doende kennis met de stambreuken.

Voor spelling bouwen we verder op de leerstof van het tweede leerjaar. Er komen ook een pak onthoudwoorden bij. We schrijven iedere week een pakketje onthoudwoorden over want oefening baart kunst!

Wist je dat we ook een nieuwe taal leren? Wekelijks werken we samen met GO! De Wissel tijdens de les initiatie Frans. Zo leren we onszelf voorstellen, leren we de kleuren benoemen,                           tellen we tot 10,… . Voor iedere vakantie gaan we ook samen aan de slag tijdens een meetcircuit waarin we inhoud, lengte en gewicht verwerken.

Tijdens de lessen wereldoriëntatie leren we heel wat bij.  We verplaatsen ons veilig in de buurt van onze school. Wat later op het jaar gaan we ook op verkenning in eigen stad. We leren ook heel wat bij over de natuur en de eeuwband. Wekelijks werken we ook wat aan kloklezen.

In het derde leerjaar moeten we ook al wat studeren. Onze agenda leren we dus ook goed gebruiken. Ik help je hierbij graag op weg.

In onze klas zijn we druk aan het groeien, mag je op je mooist bloeien.