Welkom in het derde leerjaar, de MINIONKLAS!

We starten de week altijd met een onthaalmoment. We vertellen over het weekend en luisteren aandachtig naar de verhalen van onze vriendjes.

In het derde leerjaar zal je heel wat nieuws leren. Zo leren we optellen en aftrekken tot 1000, leren we wat stambreuken en echte breuken zijn. Tegen het einde van het derde leerjaar zal je ook alle tafels goed hebben kunnen oefenen.

We leren heel wat nieuwe woorden schrijven, ontdekken verschillende soorten teksten en zetten goed in op lezen. We gaan regelmatig naar de bieb. Daar kunnen jullie zelf enkele boekjes kiezen en meenemen om te lezen in de klas.

Tijdens de lessen wereldoriëntatie leren we heel wat bij. We verplaatsen ons veilig in de buurt van onze school. Wat later op het jaar gaan we ook op verkenning in eigen stad. We leren heel wat bij over de natuur, de eeuwband,… . Wekelijks werken we ook aan kloklezen.

Iedere week staat er ook muzische vorming op de planning. Daarin gaan we beeldend aan de slag maar hebben we ook aandacht voor muziek, drama en beweging. We beleven veel plezier en experimenteren erop los!

In het derde leerjaar moeten we ook al wat studeren. Onze agenda schrijven we iedere vrijdag. We schrijven welke taken en toetsen we de volgende week hebben. Ik help je hierbij graag op weg.

 

In onze klas zijn we druk aan het groeien, mag je op je mooist bloeien.

 

Vele groetjes,

Juf Virginie