Leerlingenraad

 

Als leerkrachten vinden we de leerlingenraad erg belangrijk. Wij weten zo wat er speelt bij de leerlingen en wat zij belangrijk vinden. Ook de kinderen voelen zich gehoord, betrokken en krijgen een stem. Daarnaast wordt op deze manier het actief burgerschap bevordert.

In oktober start iedere klas met verkiezingen voor de leerlingenraad. Leerlingen die willen lid worden, moeten zich ‘kandidaat’ stellen bij hun leerkracht en daarna houden ze een campagne binnen de klas. Er worden affiches gemaakt en dan mogen de ‘kandidaten’ hun ideeën voorstellen aan de klas. Daarna wordt er gestemd en de leerlingen met de meeste stemmen mogen in de leerlingenraad.

Samen met twee leerkrachten (meester Siebe en juf Jolien) houden zij elke maand een vergadering. Hier worden ideeën van kinderen besproken die ze op school willen veranderen. Deze ideeën worden daarna met alle leerkrachten besproken in een teamvergadering. De beslissingen worden dan door de twee begeleidende leerkrachten met de leerlingenraad besproken.

Na een jaar gaan alle leerlingen automatisch uit de leerlingenraad en worden er aan het begin van een nieuw schooljaar nieuwe verkiezingen gehouden. Onze leerlingenraad bestaat uit 14 leden (kleuters, lager en leerlingen uit de Wissel):

Boven v.l.n.r.: meester Siebe, Faye, Zuzanna, Mia en juf Jolien
Midden v.l.n.r.: Aliya, Suweys, Mathys, Nay, Lucia en Maxine
Onder v.l.n.r.: Adelina, Syara, Fayeley, Adrie en Rares